Groepen

Je kunt kiezen tussen verschillende groepsactiviteiten. Je krijgt maximaal twaalf uur gratis. Wil je meedoen? Vraag je huisarts, praktijkondersteuner, een welzijnscoach of andere zorg- of hulpverlener of deze je wil aanmelden bij KNW. Dit kan rechtstreeks naar ons met een mailtje naar info@knwzeist.nl of via de contactpagina van deze site. Je kunt je niet zelf aanmelden bij KNW. Als je wilt helpen wij je een keuze te maken uit de activiteiten.

Een gevoel van veiligheid staat voorop. In de lessen is ruimte voor persoonlijke aandacht. De docent/begeleider zorgt voor koffie of thee.

Samen kunst kijken

Floor - Samen Kunst Kijken

Een groepje mensen kijkt heel aandachtig naar een kunstwerk. Wat gebeurt er in dat kunstwerk? Daarover voert de groep een gesprek onder leiding van Floor. Iedereen mag bijdragen en elke bijdrage is goed. Je kunt het niet verkeerd doen, want jij ziet nu eenmaal wat jij ziet. Samen ontdek je steeds meer. Je brengt elkaar op ideeën. Je ontdekt hoe jouw manier van kijken verschilt van die van anderen. Je leert jezelf en anderen beter kennen. Een gezellige en ontspannen sfeer staat voorop in deze sessies.

Stiltewandelingen

Angela - Natuur beleven

Wandelen is een fijne manier om de natuur te beleven. Maar we gaan nog een stap verder: we gaan verdiepend wandelen ofwel heel bewust de natuur ervaren (bosbaden). We gaan vertragen en alles bewust meemaken, we gebruiken al onze zintuigen en onderzoeken wat we kunnen voelen. We gebruiken ook meditaties om in diepere verbinding te komen met onszelf en de natuur.

Floor – Samen kunst kijken

KNW-projectleider Floor de Graaf

Een groepje mensen kijkt heel aandachtig naar een kunstwerk. Wat gebeurt er in dat kunstwerk? Daarover voert de groep een gesprek onder leiding van Floor. Iedereen mag bijdragen en elke bijdrage is goed. Je kunt het niet verkeerd doen, want jij ziet nu eenmaal wat jij ziet.

Samen ontdek je steeds meer. Je brengt elkaar op ideeën. Je ontdekt hoe jouw manier van kijken verschilt van die van anderen. Je merkt dat verschillende visies naast elkaar kunnen bestaan. Je leert jezelf en anderen beter kennen. Kennis hebben van kunst hoeft niet (mag wel natuurlijk). Een gezellige en ontspannen sfeer staat voorop.

Over Floor
Floor de Graaf studeerde kunstgeschiedenis en werkte in de museumwereld. Tegenwoordig legt zij zich onder andere toe op het kijken zelf. Als je daar de tijd voor neemt zie je zoveel meer. Zij is getraind als gespreksleider Visual Thinking Strategies (VTS), een in Amerika ontwikkelde methode die bij Samen kunst kijken wordt toegepast. Deze naam slaat op het feit dat als je naar een kunstwerk kijkt, je meteen gaat denken (visual thinking), en iedereen daar zijn eigen manieren (strategies) voor heeft.

 

 • 12 keer, een uur per week
 • Aantal deelnemers: minimaal 3, maximaal 12
 • Tussendoor in- of uitstromen mag
 • Proefsessies, waarbij je kunt kijken of het wat voor je is, zijn gepland op de vrijdagen 31 mei en 21 juni
 • Data daarna: de vrijdagen 6, 13, 20, 27 september; 4, 11, 18 en 25 oktober; 1, 8, 15 en 22 november
 • Tijdstip: 11.00-12.00 uur
 • Locatie: KunstenHuis Idea Zeist (Markt), zaal wordt doorgegeven bij aanmelding.

Beeld uit onderstaande korte film

Angela

Natuur beleven

Wandelen is een fijne manier om de natuur te beleven. Maar we gaan nog een stap verder: we gaan verdiepend wandelen ofwel heel bewust de natuur ervaren (bosbaden). We gaan vertragen en alles bewust meemaken, we gebruiken al onze zintuigen en onderzoeken wat we kunnen voelen. We gebruiken ook meditaties om in diepere verbinding te komen met onszelf en de natuur.

Over Angela
Angela van Iersel geeft ruim 30 jaar les als kunstdocente. Hierbij begeleidt zij mensen op een persoonlijke en professionele wijze en vanuit haar passie voor kunst en natuur.

 

 • Data: 16 en 30 mei, 13 en 27 juni, 11 juli,
  1 augustus, 5 en 19 september, 3 oktober
 • Tijdstip: 14.00 – 16.00 uur
 • Instromen mag op elke datum
 • Waar: Bornia in Driebergen-Zeist of Zeister Bos in Zeist (startpunt wordt doorgegeven bij aanmelding)
 • Aantal deelnemers: minimaal twee, maximaal zes
 • Bij slecht weer: kleed je warm aan, doe een regenjas aan, neem een paraplu mee en iets warms te drinken in een thermoskan.

Contact

Deze website is beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en algemene voorwaarden zijn hierop van toepassing.