Kleine groep of individueel

Je kunt kiezen tussen vier verschillende kunstvormen. Je krijgt twaalf uur gratis les in het atelier of de studio van een kunstenaar. Is dit iets voor jou? Vraag je huisarts, praktijkondersteuner, een welzijnscoach of andere zorg- of hulpverlener of deze je wil aanmelden bij KNW. Dit kan rechtstreeks naar ons met een mailtje naar info@knwzeist.nl of via de contactpagina van deze site. Je kunt je niet zelf aanmelden bij KNW. Als je wilt helpen wij je een keuze te maken uit de kunstvormen.

Een gevoel van veiligheid staat voorop. De lessen worden aangepast aan persoonlijke wensen en mogelijkheden. Individueel les is eventueel mogelijk, maar wij vormen zo veel mogelijk kleine groepen. Sommige lessen duren een uur (zang en dans), andere enkele uren. De docent zorgt voor koffie of thee.

Activiteiten kleine groep of individueel

Vilten

Anneke - Vilten

De stof vilt ontstaat wanneer je zachte wol wrijft met water en zeep. Dat is een techniek die Anneke je zorgvuldig zal leren. Maar voordat je hiermee begint, kies je de kleuren die je wilt gebruiken en bedenk je, samen met Anneke, wat je ermee wilt maken.

Zingen

Ineke - Zingen

“ZINGEN KLEURT JOUW DAG. Dat is mijn overtuiging als het om zingen gaat. Zingen is niet alleen je uiten, het is ook verbinding aangaan met anderen, het is delen van emoties en leren door emotie. Zingen bevrijdt je van alledag.

Zingen

Jacoba - Zingen

Als je zingt zit je lekkerder in je vel! Het is ook een manier om je te uiten. Iedereen kan dat doen op zijn eigen manier. Jacoba kijkt altijd naar wat iemand nodig heeft om te zingen.
Tekenen

Jet - Tekenen

Als je gaat tekenen bij Jet geeft zij je een opdracht. Dat is altijd iets concreets, zoals een (gedroogde) bloem of plant, een dier, een stilleven of een (foto van een) landschap. Je gaat dit onderwerp heel goed bekijken.

Anneke – Vilten

De stof vilt ontstaat wanneer je zachte wol wrijft met water en zeep. Dat is een techniek die Anneke je zorgvuldig zal leren. Maar voordat je hiermee begint, kies je de kleuren die je wilt gebruiken en bedenk je, samen met Anneke, wat je ermee wilt maken.

Een viltkunstwerk bouw je laagje voor laagje op. Het is ook wel een beetje een onvoorspelbaar proces, dus laat je verrassen door wat er onder je handen ontstaat! Je kunt een decoratief kunstwerkje maken, maar ook bijvoorbeeld een fijne warme sjaal voor jezelf.

Je kunt een viltwerk waarmee je bezig bent, gerust laten liggen, dus je kunt er verspreid over verschillende sessies aan werken.

Over Anneke
Anneke houdt ervan om groot te werken en maakt het liefst wandbekleding. De bomen in haar omgeving vormen daarbij haar inspiratie. De structuur, textuur en ritmes van hun basten fascineren haar. Maar ook de schimmels, de mosjes, de oneffenheden en de vergroeiingen zijn interessant om in vilt te verwerken. Ze gebruikt daarbij vele lagen kleurrijke wol. Dit geeft diepte en maakt een kleed tot een interessant geheel.

Daarnaast maakt ze driedimensionale objecten waarbij ze ook experimenteert met kleur, vorm en structuur. Zij laat zich verrassen door wat er ontstaat en werkt daar weer op verder. Anneke volgde de school voor mode en kleding en daarna de kunstacademie, richting architectonische vormgeving. In haar wandkleden verenigt zij haar liefde voor textiel en architectuur.

Ineke – Zingen

Ineke Niezen geeft les

“ZINGEN KLEURT JOUW DAG.”

Dat is mijn overtuiging als het om zingen gaat. Zingen is niet alleen je uiten, het is ook verbinding aangaan met anderen, het is delen van emoties en leren door emotie. Zingen bevrijdt je van alledag.

In Zangstudio Zeist gaan we praktisch en met een flinke dosis humor aan de slag om zicht te krijgen op jouw unieke geluid. We zoeken de balans tussen stemtechniek en het luisteren naar jouw eigen stem.

Een zangles heeft een aantal vaste onderdelen die elke les terugkomen. Deze oefeningen zijn bedoeld om de stem op te warmen en te trainen voordat we gaan zingen. Denk bijv. aan oefeningen om in het hier en nu te zijn, oefeningen voor adembeheersing/ademsteun, articulatie, resonans enz.

Iedere les sluit af met een lied of canon, afgestemd op de deelnemer(s).

Enthousiast geworden? Ik hoop je binnenkort te zien! De lessen vinden plaats op woensdag en/of donderdag.”

Over Ineke
Ineke Niezen heeft sinds 2003 van zingen haar werk gemaakt. Zij studeerde aan de Schumann Akademie in Utrecht, hoofdvak zang. Daarvoor werkte zij als beleidsmedewerker bij een gemeente en in de jeugdhulpverlening. Van 2008 tot 2014 was zij docent aan de Zangschool Utrecht en gaf zij de dependances Zeist en Driebergen vorm. Nu geeft ze in haar eigen Zangstudio Zeist les aan kinderen en volwassenen. Daarnaast treedt zij op als zangeres.

Ineke is weer beschikbaar vanaf half september 2024.

Jacoba – Zingen

Als je zingt zit je lekkerder in je vel! Het is ook een manier om je te uiten. Iedereen kan dat doen op zijn eigen wijze. Jacoba kijkt altijd naar wat iemand nodig heeft om te zingen. Aan het begin van de les geeft ze je adem- en stemoefeningen die bij jou passen en soms zelfs lichaamsoefeningen. Voor sommigen voelt zingen als een uitdaging: durf ik mijn stem te laten horen? Kan ik mijn blokkades loslaten? Jacoba zorgt altijd voor een veilige sfeer waarbinnen mogelijk wordt wat eerder niet leek te kunnen.

Een andere manier om je horzion te verbreden is nieuwe muziek proberen. Jacoba kan je allerlei muziek aanreiken en je kunt ook zelf een voorstel doen. Jacoba houdt van klassiek, maar staat zeker open voor andere genres, zoals jazz, pop- of musicalliedjes. Het belangrijkste is dat een lied eigen wordt van jouzelf.

Over Jacoba
Voor Jacoba Dilg-van der Hoeven speelde muziek altijd een belangrijke rol in naar leven. Aanvankelijk was dit in haar vrije tijd, maar uiteindelijk maakte zij van zingen, zangles geven en stemcoaching haar beroep. Zij is holistisch geschoold, en vindt het mooi te ervaren dat zijzelf en haar lichaam instrument zijn voor klank en muziek. Zij zingt in meerdere ensembles en doet ook veel aan improvisatie, waaronder namen zingen met Allerzielen.

Jet – Tekenen

Als je gaat tekenen bij Jet geeft zij je een opdracht. Dat is altijd iets concreets, zoals een (gedroogde) bloem of plant, een dier, een stilleven of een (foto van een) landschap. Je gaat dit onderwerp heel goed bekijken. Vervolgens begeleidt Jet je bij het tekenen van het onderwerp op een manier die bij jou past. Dat brengt je een prettige concentratie.

In het begin werk je met potlood. Daarna komen er ook andere materialen aan bod, zoals pen en inkt, gewassen inkt (d.w.z. inkt gebruiken als waterverf), kleurpotlood en aquarel. Jet vertelt je ook graag over kunstenaars en stromingen en laat je kunstwerken zien uit boeken.

Over Jet
Jet van der Velden maakt haar eigen werk met potlood, inkt en gemengde technieken. Dat laatste kan betekenen dat zij materialen als textiel of hout gebruikt en bijvoorbeeld borduurwerk of verf toepast. Haar onderwerpen zijn landschappen, architectuur of dieren. Ze zijn waargenomen in de werkelijkheid of ontsproten aan de herinnering of fantasie. Jet studeerde aan de Academie St. Joost in Breda en volgde aan de HKU in Utrecht de opleiding tot docent beeldende kunst en vormgeving.

Contact

Deze website is beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en algemene voorwaarden zijn hierop van toepassing.