Reacties

Hieronder antwoorden op vragen uit onze enquȇtes.
Deze worden anoniem ingevuld.

Wat levert het deelnemers op als zij via Kunst Natuur Welzijn iets creatiefs doen?

Hoe ging de docent(e) te werk?

Wat levert het deelnemers op als zij via Kunst Natuur Welzijn iets creatiefs doen?

De danslessen van Sylvia Refos hebben mij het plezier in dansen teruggegeven. Ik ben gek op dansen maar durfde daar niet aan toe te geven. Door deze lessen ben ik buiten mijn comfortzone gegaan en nu durf ik meer naar mijn gevoel te luisteren. Ook heb ik geleerd te kijken naar de mogelijkheden in plaats van naar de beperkingen.

___

Hele nieuwe inzichten op het gebied van creatieve projecten. Het was daarnaast ook een uitdaging om langere tijd intensief ergens mee aan de slag te zijn, wat erg goed ging. (cursiste schilderen)

___
Rust, creatieve vlam weer aangewakkerd, goede gesprekken met de leerkracht. (cursiste mixed media)
___
Ontspanning en veel fijne trucs om mijn stem beter te gebruiken. Het is goed voor mijn ademhaling en zelfvertrouwen.

___

Ik heb inzicht in mijn ademhaling gekregen en ook veel plezier beleefd aan het zingen.

___

Meer inzichten, handvatten om dagelijks mee aan de slag te gaan. Meer muzikale inspiratie.

___

Het was een verrassende ontdekking. De lessen waren inspirerend. We hebben verschillende manieren uitgeprobeerd. In de loop van de tijd kwam ik er achter dat zingen niet goed bij mij past. Het waren waardevolle ontmoetingen waarin ik wel veel van mijzelf ontdekt heb. Denk aan zelf (voor)oordelen en negatieve zelfgedachten.

___

Rust, ontspanning en ook gezelligheid

___

Wat meer rust en een moment om naar uit te kijken elke week. De lessen met Jolanda waren erg fijn en we konden altijd goed met elkaar praten, het hoefde ook niet altijd over moeilijke dingen te gaan gelukkig.

___

Voldoening. Mijn verhaal zit in het werk. Zo mooi geworden!

___

Zelfvertrouwen (cursiste zingen)

___

Energie. Meer tijd nemen voordat ik wat zeg. Bij mijn emoties komen. (deelnemer Samen kunst kijken)

___

Dingen benoemen die je niet zo gauw zegt. Wat anderen zeggen waarderen, ook al is het iets wat jij niet vindt. Veel van geleerd, inzichten gekregen.
(deelnemer Samen kunst kijken)

___

Er is geen “goed” of “fout”, iedereen mag een andere visie hebben. Met respect luisteren naar elkaar, omdat je alle ruimte kreeg om te zeggen wat je ervan vond. Veel gedetailleerder kijken naar dingen (ook buiten Samen Kunst Kijken).

Soms had ik een lichte twijfel om iets te zeggen, maar als ik dat dan toch deed werd ik altijd serieus genomen en voelde ik me gehoord.

Ik vond het een geweldige ervaring, terwijl ik vooraf dacht dat dit niks voor mij was omdat ik geen “verstand” heb van kunst. Ik heb de cursus als heel prettig ervaren. Een beetje thuiskomen bij jezelf.

___

Minder oordelende, daardoor vrijere gedachten en gevoel. Iedereen ziet en beleeft een kunstwerk anders. Dat is nooit fout. Tijd doorgebracht met lieve mensen.
(deelnemer Samen kunst kijken)

___

Iets meer plezier in het leven, het is fijn als je je gehoord voelt en alles wat je vind/verteld dat dat er mag zijn. De inbreng van anderen heeft tot andere inzichten gebracht. Het verbreed je denken zeg maar, dat je dingen ook van een andere kant kan bekijken. Zo kun je dingen in je leven ook op meerdere dingen bekijken.
Het is heel verrassend, wat Floor laat zien, het heeft mijn horizon van kunst ook verbreed, ik merk dat ik voor meer dingen open sta. Al heb ik best veel gezien er blijkt zoveel meer te ontdekken. Dat niet alleen, het is ook de interactie met de ander en ik vond het goed dat we na de sessie nog gingen napraten, dat konden best persoonlijke dingen zijn maar dan zag je de energie tussen de anderen ook anders worden, het brak open. Je merkt dan als iemand zich wat kwetsbaarder durft open te stellen dat dan anderen daar in mee kunnen gaan, of niet.
Je voelt je er prettig en op je gemak, ieder heeft zijn eigen rugzakje maar daar hoef je helemaal niet over te praten. Iedere keer is er weer andere kunst, tussen de twee kunstwerken een korte pauze, dan drinken we koffie of thee, heel gemoedelijk.
(deelnemer Samen kunst kijken)

___

Nieuwe inzichten. Positiviteit die ik echt kwijt was. Jolanda heeft me laten zien dat je nooit te oud bent om het roer om te gooien. Ik ben ontzettend blij dat dit heb mogen volgen. Het heeft zeker bijgedragen aan mijn herstel.

___

Sociaal contact. Rust. Een leuke activiteit elke week/twee weken. Nieuwe ideeën. Kunst en Natuur kunnen echt een positief effect hebben op je welzijn. Dat mocht ik al ervaren.

___

Heeft mij goed gedaan. Tijd en aandacht en iets leuks voor jezelf doen had ik echt nodig. Kreeg hier energie van. Persoonlijk vond ik het fijn 1 op 1 dit te doen, op die manier is er echt even tijd en aandacht voor jou. Je hoeft niet te praten maar mag wel.

___

Dit is een prachtig initiatief om mensen met een depressie/burn-out uit een isolement te halen en uit hun hoofd te krijgen. Je krijgt er letterlijk weer positieve energie van, ook al kost het energie.

___

De lessen hebben mij geleerd om beter en langer te kijken. Maar ook te luisteren naar de inzichten van de andere deelnemers. Vond het heel vermoeiend maar ook heel inspirerend. (deelnemer Samen kunst kijken)

___

Dat mijn mening er ook toe doet, dat daar naar geluisterd wordt. Het heeft mij verrijkt, je krijgt kunst te zien die je nooit eerder hebt gezien. Het verbreed je horizon. Het contact met de anderen was ook prettig, je voelt je geaccepteerd, hun mening kan anders zijn als van mij maar alles is goed, er is geen goed of fout. (deelnemer Samen kunst kijken)

___

Dat ik iets makkelijker over drempels durf te gaan en me meer durf te uiten.

___

De lessen hebben me geholpen om op creatief gebied niet af te wachten en uit te stellen om ermee te beginnen, maar dit gewoon te doen. Het hoeft niet direct perfect te zijn, aldoende leert men.

___

Meer rust. Vond het fantastisch om te doen.

___

Het was heel erg fijn dat ik telkens weer even kon luchten over de dingen die mij dwars zaten. Ook ben ik erg vooruit gegaan in het zingen. Ik vind zingen nu nog leuker dan dat ik het al vond.

___

Door de boetseer lessen van Jolanda ben ik meer uit mijn hoofd gegaan. Dat was erg prettig als je veel piekert en nadenkt over dingen die niet goed gaan in je leven. Ook een ontzettend leuk contact met Jolanda waar je kan lachen en je creatieve brein op de klei kan loslaten. Kortom het heeft mij positieve energie gegeven en ook een nieuw talent.

___

Plezier en een zetje in tekenen/schilderen.

___

Inzicht in het loslaten van vaste patronen. Weer een stapje dichter bij mijzelf.

Hoe ging de docent(e) te werk?

Sylvia is een super fijne docent. Geduldig, enthousiast, coachend, begripvol en lief. Iemand die begrijpt wat je nodig hebt.

___

Heel fijn. Heel rustig, luisterend oor. Heel kundig. (cursiste mixed media)

___

Heel goed! Ze was erg enthousiast, legde zaken rustig uit en liet mij ook m’n gang gaan. Ze heeft zeer veel ervaring met het maken van kunst, maar duidelijk ook met lesgeven. (cursiste schilderen)

___

Heel fijn. Jolanda legt alles rustig uit en helpt je als je het vraagt. Voor de rest laat ze je lekker je eigen gang gaan.

___

Enthousiast, liefdevol, begripvol. Goede tips voor ademhalingsoefeningen. Goede tips voor stemgebruik. Fijne samenzang.

___

Het is prettig en ongedwongen, niets moet, alles mag. (cursiste zingen)

___

Prettig, betrokken en goede afstemming op mijn capaciteiten. (cursiste zingen)

___

Helena is een ontzettend hartelijke vrouw en heel erg enthousiast over haar passie: zingen en muziek. De ontvangst altijd met een kop thee en met een praatje. Ik vond het heel fijn om (nog) een luisterend oor te hebben.

___

Fantastisch, eerst een gesprekje vooraf. Soms met ontspanningsoefeningen.
(cursiste buiten tekenen)

___
Heel goed kijkend naar wat iemand nodig heeft. (cursiste zingen)

___

Floor leidt de gesprekken op een super fijne manier, rustig en met veel ruimte voor ieders verhaal.
(deelnemer Samen kunst kijken)

___

Floor luisterde goed en verwoordde de reacties goed. Vroeg door als ze iets niet begreep.
(deelnemer Samen kunst kijken)

___

Heel goed, ze probeerde wel de regie te behouden, dat we eerst de tijd nemen om het te bekijken en dan pas om de beurt onze inbreng geven. Dat ze ‘ingrijpt’ als iemand probeert ‘in te breken’. Vond het goed hoe ze het na de sessie nog aanpakte met het napraten over hoe we het vonden gaan, en dan doorvragen ook tijdens de sessie kan ze goed verwoorden/herhalen wat we net hebben verteld en kan dan doorvragen van waarom denk je dat het een man is bijv. of hoe zie je dat die persoon verdrietig is.
(deelnemer Samen kunst kijken)

___

Zo fijne sfeer bij Frank Linsewski. Hele aangename man, leert me veel en zorgt voor ontspanning.

___

Heel aardig lief en een harde werkende mag een dikke 10👍 (cursiste dans)

___

Top! Vriendelijk, persoonlijk en geruststellend. Begripvol toen ik ook eens moest annuleren of een afspraak moest verplaatsen. Tijdens de sessies heb ik nieuwe technieken mogen uitproberen. (cursiste mixed media)

___

Fantastisch. Ze wist me iedere keer weer te triggeren. Wat ik bijzonder vond is dat ik na iedere les bij Jolanda weer een stap vooruit was. Energie had. Het zware gevoel weg was. Buiten de lol die we gehad hebben , heeft ze me echt een hele grote duw in de goeie richting gegeven. Ze heeft me geleerd dat je een ander om hulp mag vragen en je nooit te oud bent om het roer om te gooien. Een bijzondere vrouw met een groot warm hart.

___

Gastvrij starten met een lekker bakje koffie en leuke en open gesprekken gehad. Liet mij direct al veel zelf aan de slag gaan en experimenteren, wat ook bij mij past. Niks is fout en je kan altijd weer over verven. […] Je zit niet vast aan 1 techniek tijdens deze sessies. Heb van de docent geleerd dat je abstracte kunst kan maken op van alles zoals papier, karton, hout en ook allerlei materialen (kwast, pasjes, plastic bubbels of verfrommeld plastic zakje etc) kan gebruiken en geen harde lijnen. (cursiste beeldend)

___

Ik vond Frank een zeer deskundige docent die niet alleen vaktechnisch maar zeker ook vanuit menselijk oogpunt goede adviezen geeft.

___

Echt super behulpzaam geduldig en lief.

___

Heel lief en behulpzaam. Ze stak er echt veel tijd en liefde in.

___

Prettige persoonlijkheid, ze kan goed luisteren.

___

Zeer rustgevend en geduldig.

___

Betrokken enthousiast leuke gesprekken

___

Fijne en gezellige lerares, ze geeft haar eerlijke mening
en goeie tips.

___

Heel goed, rustig, niet veroordelend en legde dingen goed uit

 

 

 

 

 

 

 

 

Contact

Deze website is beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en algemene voorwaarden zijn hierop van toepassing.

KNW is mogelijk gemaakt door

Sponsor